מה עלי לעשות במקרה של צליעה?

אם בעל החיים מראה סימני מצוקה וכאב, יש להביאו לבדיקת וטרינר. לרב לא מומלץ לשים תחבושת על הגפיים אלא רק להימנע מתנועות מיותרות. במקרים קלים, משש הרגל החל מכף הרגל ובין האצבעות ועד החיבור לגוף. נסה לראות האם אתה יכול לאתר נקודת כאב ספציפית או נפיחות.

מה עלי לעשות במקרה חירום של פצעים פתוחים?

כאשר ישנו דימום אקטיבי חשוב לשים לחץ ישיר על המקום באמצעות בד נקי. נסה לשים תחבושת לחץ למניעת הדימום, ואם דם חודר מבעד לתחבושת, הוסף תחבושת אחת נוספת מעל התחבושת המקורית. פצעים פתוחים מצריכים טיפול מיידי על ידי וטרינר לשם עצירת הדימום ומניעת זיהום עתידי באמצעות אנטיביוטיקה.

מה עלי לעשות במקרה חירום של קשיי נשימה?

כאשר את\ה מבחין כי בעל החיים מראה קשיי נשימה- נמצא במצוקה נשימתית, דע כי מצבו קשה וקיימת סכנה ממשית לחייו, ולכן ישנה חשיבות רבה לבדיקה מיידית על ידי וטרינר. בזמן הנסיעה נסה להרגיע את בעל החיים והפחת לחץ כמיטב יכולתך. בנוסף, תן לבעל החיים למצוא התנוחה המתאימה לו וקרר אותו במידת האפשר.

מה עלי לעשות במקרה חירום של בעל חיים שנדרס?

אם בעל החיים נפגע ואינו יכול ללכת, באמצעות בד, קרטון או קרש עץ אלתר אלונקה לשם הובלת החיה תוך הקפדה לתנועות מינימאליות של החיה הפגועה. זכור שאפילו בעל חיים חביב ונוח עלול לנשוך כאשר הוא חווה כאבים ולחץ. במקרה הצורך, קשור את פה הכלב באמצעות הרצועה, חגורה או בד לשם נטרול זמני. לחתול פצוע מומלץ להשתמש במגבת עבה או שמיכה.

מה עלי לעשות במקרה חירום של עוויתות?

כאשר בעל החיים חווה התקף של עוויתות זהו מחזה מפחיד ולא נעים. נסה להרגיע בעל החיים בזמן ההתקף ודע שתהליך ההתאוששות אורך כמספר דקות. אל תנסה להזיז החיה בזמן התקף אלא אם ההתקף אורך מספר דקות ובמקרה כזה יש להביאו לווטרינר מיד (התקף ממושך עלול להוביל לפגיעה מוחית קשה ואף מוות). פנה האזור בו בעל החיים שוכב מרהיטים. לעולם אין לנסות לשים משהו בפיו של בעל חיים החווה התקף. וודא בסביבתך שבעל החיים לא היה חשוף לרעל כלשהו ופנה אותו למרפאתנו בדחיפות.